Opvoedcoaching


Opvoedcoaching aan de hand van de innerlijke familie

Veel ouders die mij komen, lopen (al langere tijd) vast en kunnen over het algemeen zelf goed aanwijzen waar het probleem zit. Ze hebben vaak al van alles geprobeerd, echter een oplossing voor het probleem is er nog niet. Er zit geen beweging meer in het systeem. Ouders en kinderen lopen vast in patronen en komen er zelf niet meer uit.

Aan de hand van het model van de innerlijke familie krijg je inzicht in wat er precies gebeurt in de interactie. Met behulp van de poppetjes zet je die situatie neer waarin je steeds vastloopt met je kind. Al kijkend en pratend ontdek je welk innerlijk familielid je voorop zet in deze situatie. En wat het effect hiervan is op je kind, wat het doet met zijn of haar innerlijke familieleden. Samen ontdekken we hoe het met de andere innerlijke familieleden is gesteld. Wie er wel eens wat meer aandacht mag krijgen of wie er zich juist wat meer mag terugtrekken.

Op deze manier ontstaat er direct inzicht, ga je patronen doorzien en ontdek je dat je een keuze hebt hoe je reageert in een bepaalde situatie, je krijgt handvatten die je direct de volgende dag kunt inzetten.

Dit model geeft inzicht in verschillende opvoedvragen en biedt ook zeker veel inzicht aan ouders met een hooggevoelig kind, mogelijk in combinatie met een sterke wil.

Hooggevoelige kinderen (met een sterke wil)

Als ouder van een hooggevoelig kind, heb je door schade en schande ontdekt wat wel en niet werkt voor je kind. Je probeert hier zoveel mogelijk rekening mee te houden, maar loopt dan soms tegen je eigen grenzen aan. Reageert op een manier waarvan je weet, dat het niet werkt, maar je kunt gewoon echt niet anders op dit moment. En voelt je dan daarna weer schuldig.

Je weet wat je kind nodig heeft, maar vindt het lastig om dit steeds te moeten uitleggen aan mensen om je heen, die vinden dat je kind maar wat harder moet worden bijvoorbeeld.

Soms baal je gewoon van die heftige emotionele reacties van je kind en wil je gewoon dat het gedrag NU stopt!

En heel eerlijk? Stiekem had jij je het gezinsleven toch iets anders voorgesteld..

Ontdek daarom samen met mij tijdens één of enkele sessies hoe je het plezier en de ontspanning weer terug kunt vinden in de opvoeding en hoe je als ouder weer grip krijgt.

 

Kosten: 75,- per consult (ongeveer anderhalf uur)